مدت زمان نگهداري مواد غذايي فريز شده در ظروف يكبار مصرف
مدت زمان نگهداري مواد غذايي فريز شده در ظروف يكبار مصرف بستگي به نوع غذا و شرايط نگهداري دارد. در ادامه، ميزان زمان نگهداري برخي از غذاهاي رايج كه معمولاً در ظروف يكبار مصرف فريز ميشوند را آوردهايم:
1.گوشت قرمز و مرغ: گوشت قرمز و مرغ در درجه حرارت فريزر (-18 درجه سانتيگراد يا پايينتر) معمولاً تا 3 تا 4 ماه قابل نگهداري هستند.
2.ماهي: مدت زمان نگهداري ماهي در فريزر بستگي به نوع ماهي دارد. مثلاً ماهيهاي چرب مثل سالمون معمولاً تا 2 تا 3 ماه قابل نگهداري هستند. ماهيهاي كم چرب مانند كپور و قزلآلا ميتوانند تا 6 ماه يا بيشتر نگهداري شوند.
3.سبزيجات: سبزيجات بعد از يخچال، در فريزر تا 8 تا 12 ماه قابل نگهداري هستند. با اين حال، برخي سبزيجات ممكن است پس از فريز شدن قابليت پخت بهتري نداشته باشند.
4.برنج و غلات: برنج و غلات در فريزر تا 6 ماه قابل نگهداري هستند.
5.پيتزا، پاي، لازانيا و غذاهاي ديگر آماده: غذاهاي آماده معمولاً تا 2 تا 3 ماه قابل نگهداري در فريزر هستند.
توجه داشته باشيد كه با افزايش مدت زمان نگهداري، كيفيت و طعم بعضي از غذاها كاهش مييابد. بنابراين، بهتر است مواد غذايي را به ترتيب زماني فريز كنيد و در صورت نياز، تاريخ نگهداري روي ظروف را بهروزرساني كنيد تا بتوانيد غذاها را بهصورت بهينه مصرف كنيد. همچنين، توصيه ميشود از ظروفي يكبار مصرف را با درب مناسب براي فريز كردن استفاده كنيد تا جلوي ورود هوا و نشت را بگيريد.
مدت زمان نگهداري غذا در ظرف هاي يكبار مصرف
زمان نگهداري مواد غذايي در ظروف يكبار مصرف بستگي به نوع غذا و شرايط نگهداري دارد. همچنين، نوع ظرف و شرايط فريزر يا يخچال نيز تأثيرگذار است. در ادامه، ميزان زمان نگهداري برخي از غذاهاي رايج در ظروف يكبار مصرف را ذكر ميكنيم:
1.غذاهاي پخته: غذاهاي پخته در ظروف يكبارمصرف در يخچال تا 3 تا 4 روز قابل نگهداري هستند. اما اگر ميخواهيد غذا را براي مدت طولانيتر نگهداري كنيد، بهتر است آن را در فريزر قرار دهيد. در فريزر، بسته به نوع غذا، ممكن است تا 1 تا 6 ماه قابل نگهداري باشد.
2.مواد غذايي فريز شده: مدت زمان نگهداري مواد غذايي فريز شده در ظروف يكبار مصرف بستگي به نوع غذا دارد. مثلاً گوشت قرمز و مرغ تا 3 تا 4 ماه، ماهي تا 2 تا 3 ماه، سبزيجات تا 8 تا 12 ماه و غلات تا 6 ماه قابل نگهداري هستند.
3.سسها و پورهها: سسها و پورهها در يخچال تا 3 تا 4 روز و در فريزر تا 2 تا 3 ماه قابل نگهداري هستند.
4.طعامهاي آماده: غذاهاي آماده معمولاً تا 2 تا 3 ماه قابل نگهداري در فريزر هستند.
5.خميرهاي آماده: خميرهاي آماده نگهداري طولانيتري ندارند و بهتر است در مدت زمان كوتاهي پس از خريد مصرف شوند.
مدت زمان نگهداري غذاي گرم در ظروف يكبار مصرف
مدت زمان نگهداري غذاي گرم در ظروف يكبار مصرف به شدت متاثر از عوامل مختلفي است كه در زير به آنها اشاره ميكنيم. اما در كل، بايد توجه داشت كه غذاهاي گرم بايد بهسرعت مصرف شوند تا جلوي رشد باكتريها و خرابي كيفيت غذا گرفته شود. اين زمان نگهداري بستگي به نوع غذا، دماي اوليه غذا و شرايط نگهداري دارد.
نوع غذا: غذاهاي مختلف داراي زمانهاي نگهداري متفاوتي هستند. بعضي از غذاها به دليل تركيب مواد و خصوصيات خود، بيشترين مدت زمان نگهداري را دارند.
دماي اوليه غذا: اگر غذا را بهسرعت و همزمان بعد از آمادهسازي (مثلاً پخت) در ظرف يكبار مصرف قرار دهيد، مدت زمان نگهداري بيشتر خواهد بود تا اگر غذا را بگذاريد به طور طبيعي خنك شود و بعداً در ظرف يكبار مصرف قرار دهيد.
شرايط نگهداري: اگر غذاهاي گرم را در محيطهاي گرم و نامناسب نگهداري كنيد، زمان نگهداري آنها به طور قابل توجهي كاهش مييابد. بهخصوص اگر در فصول گرم سال نگهداري شوند.
نوع ظرف يكبار مصرف: برخي از ظروف يكبار مصرف ممكن است به علت اندك انطباق با دماي غذاهاي گرم، كمك به حفظ دماي غذا نكنند و زمان نگهداري را كاهش دهند.
برچسب:
ظروف بسته بندي،
ظروف يكبارمصرف،
اقلام يكبارمصرف،
،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج:
0
بازدید: