ظروف غيرقابل استفاده در مايكروويو
همانطور كه پيش از اين عنوان شد انتخاب ظروف يكبار مصرف مناسب براي غذاهاي بيرونبر و يا محصولات غذايي كه نيازمند گرم كردن مجدد هستند بسيار مهم و كليدي است. اينكه غذاي تحويل داده شده از يك رستوران يا يك وعده غذايي آماده كه از فروشگاههاي مواد غذايي تهيه ميشود در چه ظرفي بستهبندي شده است و استفاده از اين ظرف در مايكروويو ايمن است يا خير ميتواند چالش جديدي را پيش روي مشتريان اين محصولات قرار دهد. به همين جهت قبلا در مقاله ظروف ايمن براي استفاده در مايكروويو به صورت كامل اين ظروف را معرفي كرديم. در اين مقاله قصد داريم تا ظروف غيرقابل استفاده در مايكروويو را خدمت شما معرفي نماييم.
در دنياي پلاستيكها تحمل دما و دستورالعملهاي استفاده از محصول بسته به توليدكننده آن ميتواند متفاوت باشد. اما بطوركلي ميتوان گفت ظروف تهيه شده از محصولات كاغذي، آلومينيوم، پلياتيلنترفتالات(PET) و پلياستايرن(PS) هرگز نبايد در مايكروويو استفاده شوند. اين درحاليست كه ظروف بسته بندي تهيه شده از پلياتيلن با چگالي بالا(HDPE)، پليپروپيلن(PP) و الياف و باگاس قالبگيري شده به طور معمول براي مايكروويو ايمن هستند. از آنجايي كه برخي از ظروف غذاخوري هرگز نبايد در مايكروويو قرار گيرند، شناسايي پلاستيكهاي ايمن در مايكروويو از اهميت زيادي برخوردار است. به همين دليل معرفي بيشتر هريك از آنها در ادامه اين مقاله آمده است.
1. پلياتيلنترفتالات(PET)
اين ماده سبك، نرم، مقاوم در برابر خرد شدن، به راحتي قابل بازيافت و يكبار مصرف است. و در سطح وسيعي مورد استفاده قرار ميگيرد. اما گستره دمايي قابل تحمل اين ماده تا قبل از اعوجاج آن، از 18- تا 50 درجه سانتيگراد است. در نتيجه ميتوان گفت ظرف پلاستيكي كد 1 يا PET، يكي از ظروف غيرقابل استفاده در مايكروويو است.
2. پلياستايرن(PS)
پلياستايرن كه به آن فوم پلياستايرن نيز ميگويند. بدليل ارزان بودن يكي از متداولترين مواد براي بستهبنديهاي بيرونبر و ليوانها است. ويژگيهاي خوب عايق حرارتي باعث ميشود كه در هنگام حملونقل، غذا را گرم نگه دارد. با اين حال براي استفاده در مايكروويو بيخطر نيست و در برخي از مناطق خاص، مقررات اخير استفاده از آنها را محدود كرده و توليدكنندگان را مجبور به انتخاب ساير مواد كرده است. از جمله معايب پلياستايرن ميتوان به يكبارمصرف بودن و ممنوعيت استفاده از آن در بسياري از مناطق اشاره كرد. همچنين اگر به درستي استفاده نشود ميتواند باعث وقوع پديده مهاجرت مواد شيميايي به مواد غذايي شود.
3. آلومينيوم
محفظه نگهداري آلومينيومي اگرچه در فر و فريزر ايمن است و توان تحمل دماي بالا تا 205 درجه سانتيگراد را دارد. اما هرگز نبايد در مايكروويو قرار گيرد. در صورت استفاده در مايكروويو ميتواند به اين دستگاه و اپراتور آن آسيب برساند.
4. محصولات كاغذي
اين محصولات عليرغم اينكه قابل بازيافت يا قابل شستشو نيستند. بدليل ويژگيهاي عايق حرارتي خوب بيشترين كاربرد را در ساخت ظروف، ليوانها، بشقابها و كاسههاي مخصوص غذاي بيرونبر دارند. ميتوان آنها را پوشانده، مهروموم كرد و يا برچسب زد ولي در صورت گرم شدن بسيار محتمل است كه اين مواد به غذاي درون بستهبنديها مهاجرت داشته باشد. به همين دليل محصولات كاغذي به طور معمول براي استفاده در مايكروويو ايمن نيستند.
براي خريد ظروف يكبار مصرف ايمن از سايت پاسكوپلاس ديدن نماييد.
برچسب: ظروف بسته بندي، ظروف PET، ظروفPS، ظروف كاغذي، ،
ادامه مطلب